Waarom in kartel met sp.a?

We gaan in kartel met sp.a omdat dit loont op verschillende vlakken:

- Op gemeentelijk vlak zijn de programma's heel gelijklopend. De verschillen zitten hem vooral in expertise op bepaalde domeinen en in prioriteiten. Samen zijn we inhoudelijk sterker en hebben we op meer terreinen specialisten in huis.

Andere partijen sluiten een voorakkoord, maar communiceren dit niet aan de kiezer. Dat is volgens ons een veel minder fraaie manier van 'samenwerken'.

- Door het kiessysteem worden grote partijen bevoordeeld ten opzicht van kleine. Zo kan 20% van de stemmen 6 zetels opbrengen terwijl een andere lijst met 5% misschien nog geen zetel heeft. De som van de stemmen voor de twee partijen brengt dus extra zetels op.

- sp.a en Groen zijn beide (voorlopig!) kleine partijen in Kapellen. We hebben elk 2 gemeenteraadsleden (op 29). Samen zijn we momenteel de grootste fractie in de oppositie en kunnen we onze stem beter laten klinken.

Daarnaast maakt het in kartel gaan niet dat we niet als twee partijen met onze eigen sterktes en cultuur kunnen blijven werken. Een kartel combineert dus het beste van twee werelden en is duidelijk voor de kiezer.