Jeugd en cultuur

Rijke cultuur
Jong of oud? Klassiek of experimenteel? Kunst met kleine of grote K? Als het van Groen-sp.a afhangt vind je wat je zoekt. Alles krijgt zijn plaats in het nieuwe cultuurcentrum en daar hoort natuurlijk een jeugdhuis bij.

Sporten in de natuur
Of je nu graag buiten of binnen sport, Kapellen moet instaan voor een goede infrastructuur. Sporthallen en turnzalen van de scholen openen de deuren. Wij willen meer werk maken veilige wandel-, loop- en fietspaden en afgebakende zones voor mountainbikes en ruiters zodat je de voordelen van sport en in de natuur vertoeven kunt combineren.De goede redenen om te sporten zijn niet op een hand te tellen daarom is het ondersteunen van de sportverenigingen, zowel financieel als logistiek, van cruciaal belang.

Spaarpunten voor vrije tijd
Sp.a-Groen wil in Kapellen een evenwicht tussen groene open ruimte en een levendig centrum waar iedereen z’n vrije tijd kan invullen naar eigen interesse. Om een actieve vrijetijdsinvulling aan te moedigen wil Sp.a-Groen werken met een spaarsysteem voor het bijwonen van een cultuurvoorstelling of een bezoek aan de bibliotheek en het zwembad. Voldoende gespaard? Dan krijg je korting bij een volgende activiteit.

Een stem geven aan de jeugd
Wat goed is voor kinderen is goed voor iedereen. Kindvriendelijkheid de barometer die Groen-sp.a volgt. Jongeren hebben behoefte aan vrijhavens waar ze zichzelf kunnen zijn en experimenteren. Wij willen jongeren een plek geven waar ze hun jong zijn kunnen beleven.

Download het volledige programma